Roštěná plněná nivou

Ingredience: 4 plátky roštěné, 10 dkg Nivy, 2 dl smetany ke šlehání, kremžskou hořčici, francouzskou hořčici, pepř, cibuli, česnek, sůl, worcester, a olej na smažení.

 

Postup: plátky roštěné odblaníme a rozklepeme na tenko. Vetřeme do nich po jedné straně trochu česneku se solí a worcesterem. Na druhou navršíme rozdrobený sýr, přeložíme a okraje sklepeme, až vznikne kapsa. Jemně posypeme pepřem a smažíme na středním ohni na oleji. Cibuli nasekáme velmi jemně a krátce zpěníme na másle. Zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem. Přidáme lžíci kremžské hořčice, a pár kapek ostré francouzské hořčice. Necháme zhoustnou a touto omáčkou přelijeme usmažené roštěnky. Podáváme s rýží.

 

Tisk receptu