Játra s chilli omáčkou

Ingredience: 700 g vepřových jater, pepř, cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce oleje, lžíce chilli kečupu, sůl

Postup: játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Po obvodu plátky na několika místech nařízneme. Potom játra lehce naklepeme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky jater na něm z každé strany asi 3-4 minuty opékáme. Vyjmeme z pánve a udržujeme teplé. Do oleje přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek, chilli kečup, sůl, promícháme a podusíme asi 2 minuty. Přidáme 4 lžíce vody, zamícháme a omáčku ještě asi 3 minuty povaříme. Bylinky opereme, vytřepáme a nasekáme. Hotová játra urovnáme na talíře, osolíme a přelijeme omáčkou.

Příloha: rýže

 

Tisk receptu