Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ingredience: 1 kostka 250 g měkkého tvarohu, 300 g polohrubé mouky, 2 lžíce rozehřátého másla, špetka soli, 1 vejce, 1 dl mléka

 

Postup: tvaroh rozdrobíme v mouce, přidáme vejce, tekuté máslo, špetku soli a tolik mléka abychom vypracovali hladké, ale husté těsto. Z těsta uválíme váleček, rozdělíme na dílky a obalujeme ovoce. Švestky, kousky jablek, meruňky apod. Těsto můžeme také vykrajovat lžíci, tak aby kousky byly pokud možno stejné. Hotové knedlíky vhodíme do vařící vody a vaříme 5-7 minut podle velikosti. Uvařené knedlíky vyjmeme, vidličkou propíchneme, aby vyšla pára. Sladíme moučkovým cukrem, posypeme strouhaným tvarohem, nebo kakaem a omastíme rozehřátým máslem. Ovoce použijeme bud čerstvé nebo v zimě zmrazené.

 

 

Tisk receptu