Drobenkový koláč

Ingredience: 200 g Hery (másla nebo jiného tuku), 2 sklenky polohrubé mouky, 1 sklenka moučkového cukru, 2 vejce, 1 sklenka mléka, 1 prášek do pečiva, ovoce dle sezóny

 

Postup: smícháme tuk, cukr a mouku. Odebereme sklenici této směsi a do zbytku přidáme vejce, mléko a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe ovocem a posypeme odebranou drobenkou. Upečeme do růžova.

 

Ingredience drobenka: 3 lžíce cukr moučka, 4 lžíce hrubé mouky, 1 - 2 lžíce másla, balíček vanilkového cukru

 

Postup drobenka: promícháme hrubou mouku s moučkovým cukrem. Rozpustíme máslo a přidáme je ke směsi mouky a cukru. Pro provonění drobenky můžeme přidat sáček vanilkového cukru. Lžící vše promícháme až se utvoří drobné žmolky. Tím je drobenka hotová. Poté stačí posypat připravený koláč drobenkou a dát zapéct.

 

 

Tisk receptu