Francouzský salát

Ingredience: 50 g brambor, 150 g mrkve, 1 zelená paprika, 1 menší petržel, 250 g celeru, 200 g hrášku (i konzervovaný), 1 cibule, ocet, sůl, pepř, worcester, 1 majonézu, petrželka, 1citron, 2 rajská jablíčka.

 

Postup: brambory uvaříme ve slupce, zvlášť uvaříme mrkev, petržel a celer. Do mísy dáme hrášek, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a brambory s ostatní zeleninou. Vše promícháme a zalijeme 4 polévkovými lžícemi vinného octa. Osolíme, opepříme a přidáme trochu worcestrové omáčky. Zamícháme majonézu a necháme v chladu odležet asi 3 hodiny. Vychlazený salát upravíme na mísu, ozdobíme petrželkou, listy salátu, rajským jablíčkem a plátky citronu.

Tisk receptu