Kokosová srdíčka

Ingredience: 250 g hladké mouky, 170 g vlašských ořechů, 200 g másla, 60 g moučkového cukru, 3 žloutky, 120 g hořké čokolády

Na ozdobu: 150 g strouhaného kokosu, 150 g mléčné nebo hořké čokolády

Postup: máslo necháme změknout, smícháme ho v míse s cukrem a žloutky, vymícháme do pěny a přidáme prosetou hladkou mouku, nastrouhané vlašské ořechy a nastrouhanou hořkou čokoládu. Vše dobře vypracujeme v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odležet. Odležené těsto vyválíme na 5 mm silný plát a vykrajovátkem vypichujeme srdíčka. Naskládáme je na plech a 15 minut pečeme v troubě, kterou jsme rozehřáli na 160°C. Upečená srdíčka necháme vychladnout. Hořkou nebo mléčnou čokoládu rozehřejeme na páře. Srdíčka jí potáhneme, obalíme ve strouhaném kokosu a necháme ztuhnout.

Tisk receptu