Rychlý čokoládový dort

(autorka Miluše Zindulková)

Ingredience: 2 a půl hrnku polohrubé mouky, 4 lžíce Vajahitu (náhrada vajec) se 160 ml vody, 1/2 hrnku oleje, 1/2 hrnku nízkotučného mléka, 2 lžíce Aspartamu, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce zavařeniny s výraznou chutí (např. rybízové), 1 Stabilka čokoládová (na ozdobu - místo krému nebo šlehačky)

Postup: rozmíchejte si Vajahit s vodou. Do mísy nasypte patřičné množství mouky, přidejte rozmíchaný Vajahit, olej, mléko, sladidlo, prášek do pečiva a kakao. Poté rozkrojte a potřete zavařeninou. Ušlehejte Stabilku a ozdobte. (Stabilka má velmi nízký obsah energie a narozdíl od šlehačky dlouho a dobře drží svůj tvar).

 

Tisk receptu