Kuře po česku

Ingredience: 1 kuře, dvoje kuřecí játra, 5 dkg slaniny, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 5 žampionů, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

 

Postup: očištěné kuře, rozdělíme na 4 porce, osolíme opepříme. na kastrolku rozehřejeme máslo, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli dozlatova, přidáme připravené porce kuřete, v základu je opečeme po obou stranách, mírně podlijeme vodou a v troubě pečeme do měkka.  Měkké porce vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, po zasmahnutí zalijeme vodou a povaříme na šťávu. Do šťávy přidáme očištěné, na plátky krájené  žampiony a na oleji opečené na kousky nakrájená drůbeží játra. Šťávu po dokončení ještě dosolíme.

 

Tisk receptu