Kuře po Provensálsku

Ingredience: 1 kuře, 10 dkg anglické slaniny, 10 dkg žampionů, 20 dkg šalotek nebo 2 střední cibule, provensálské koření, kousek másla, sojovou omáčku, cukr, sůl a víno.

 

Postup: kuře naporcujeme, prošpikujeme plátky slaniny, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme očištěné šalotky, nebo na drobno nakrájenou cibuli, plátky žampionů, podlijeme vínem (sladkým), a hodně okořeníme provensálským kořením. Přikryjeme alobalem a pečeme při 160 °C asi jednu hodinu. Poté odkryjeme a potřeme sojovou omáčkou s cukrem a dopečeme při vyšší teplotě dokud kůžička nezíská tu správnou barvu. Do výpečku přidáme kousek másla. Podáváme s hranolky nebo vařenými brambory. Hodí se i rýže.

 

Tisk receptu